top of page

Jon Dagfinn
Heimstad

Heimstad Jon Dagfinn portr .jpg

Jon Dagfinn Heimstad er juryert medlem av
Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) og har deltatt på juryerte utstillinger rundt om i Norge, i regi av denne store foreningen. Men han har aldri før vist seg frem i en egen separatutstilling der vi kan se omfanget, leken, dybden og kvaliteten i hans arbeider.


Vi kan glede oss over at Jon Dagfinn Heimstad har arbeidd fram sin første separatutstilling. Bildene har en detaljrikdom som overrasker og imponerer og har mange lag av historier. Utstillingen utfordrer oss til sakte/konsentrert fordyping. Kunstneren mangler markeringsbehov, men har et sterkt uttrykksbehov som gjør at mange av bildene kan framstå som høylytte. Seriene omfatter alt fra de indre organer, dødssyndene, tro og religionskritikk.

Jon Dagfinn er født i Stavanger i 1953. Etter han forlot hjembyen utdannet han seg til lærer og har arbeidet i Bergensskolen hele sitt arbeidsliv. De som kjenner han, har sett hans store hjerte for elevene og hans evner i møte med dem som trenger han mest. Det er ikke bare billedkunsten han har utviklet. Etter han kom til Bergen høsten 1973 utviklet han seg raskt til å bli en dyktig gitarist og elitespiller i volleyball. Senere utviklet han seg som perkusjonist og basketballspiller. Vi kan godt si at det er et multitalent som presenterer seg i denne utstillingen.
 
For 5 år siden sa Jon Dagfinn om jeg selv:
«Jeg har drodlet i over 40 år, på kafeer og på informasjonsmøter. De siste 10-15 år har jeg tegnet og malt. Kanskje jeg finner ut hva jeg vil med kunsten min når jeg blir 70».

I år blir han 70 og nå har han hatt en stor suksess med sin utstilling.
 

bottom of page